Csillagvirág Tagóvoda

 

A tavaszi programjaink körül az első, amit kiemelnék a zeneiskolások kis koncertje volt. Mindig öröm, amikor gyerekek zenélnek gyerekeknek.

Egy új kezdeményezéssel is előálltak a Sándor Frigyes Zeneiskolások. Úgynevezett Kakaó- koncertet tartottak a szabadban az ovisoknak. Itt a hangszerekkel való ismerkedésen volt a hangsúly.

Minden hónapra jutott egy-egy színházi előadás is, amit a gyerekek szintén örömmel fogadtak.

A tavaszi városi rendezvényeken mindig képviselteti magát az óvodánk, főként nagycsoportosokkal (Társasjáték a Duna- parti óvodában, Focikupa, Körlánc)

Büszkék vagyunk ovisainkra, akik a rajzpályázatokon elindulnak és általában díjazottak is lesznek.

Újra nagy sikerrel rendeztük meg a városi mesemondó délelőttünket, amely már évtizedes hagyományunk.

Az óvodánkban fontos esemény az Anyák napi ünnepség illetve a nagycsoportosok Évzárója is. Minden csoportunk igazán szép műsorral és esztétikus ajándékkal lepte meg az anyukákat.

Az „évet” mindig a csillagvirágos Gyermekhéttel zárjuk. Sok minden belefér egy hétbe, pl.: kirándulás, játszóház, mesejáték az óvó nénik előadásában, táncház. Ezt a hetet, most már harmadik éve, a Csillagvirág piknik zárja. Duna-parton, szülőkkel közösen töltünk el egy napot, mindig nagy sikerrel!

Most, a második félév kezdetén szeretnénk egy kicsit visszatekinteni a 2017/18-as év eltelt időszakára.

Az ősz első feladata most is a kiscsoportosok beszoktatása volt, és utána beindulhatott az aktív „csillagvirágos” élet.

A hagyományos őszi kirándulásunk nagyon jól sikerült. Gyönyörű időben, a megszokott Duna-parti környezetben töltöttünk egy igen mozgalmas napot. A kicsik kivételével a többiek gyalog közelítették meg a kirándulóhelyet és a visszautat szintén. Ez is számos élménnyel gazdagította gyerekeink életét.

Szintén hagyomány óvodánkban a családi torna. Minden csoport egy-egy délután közös mozgásra invitálja a szülőket. Nagyszülők is éppoly szívesen látogatják ezeket a programokat, mint az anyukák, apukák és testvérek.

A december, az ünnepi készülődés jegyében zajlott. Mese keretében érkezett hozzánk ismét a Mikulás. Az adventi délutáni játszóházunk aktív ügyeskedéssel telt. A gyerekekkel közösen készített mézes süteménnyel, apró meglepetéssel vártuk a szülőket a karácsonyi teadélutánunkra, amit délelőtt meghitt ünnepség előzött meg.

A téli ünnepség a farsanggal zárult. Bizton állíthatom, most is nagyon jól sikerült. Szülők, gyerekek, óvó nénik, dajka nénik, mind jól szórakoztak.

Nem beszültünk még a sok színházi élményről, városi rendezvényről, amit közösen éltünk át és színesítette mindennapjainkat. Úszástanfolyam, korcsolyázás is szerepelt a nagycsoportosok programjai között.

Azt gondolom, Nálunk a „sima” hétköznapok is mindig jókedvűen, felszabadultan, aktívan tevékenykedve telnek! J

{  Az első és legfontosabb feladatunk ezen az őszön is az volt, hogy a lehető legjobban megkönnyítsük a gyerekek „visszaérkezését” az óvodai közegbe illetve, hogy a kicsi ovisaink minél hamarabb megszokják az új környezetet, felnőtteket, társaikat.

{  28 kiscsoportos érkezett hozzánk, és elmondhatjuk, hogy nagyon gyorsan megtalálták a helyüket a csillagvirágosok között.

{  Már az ősz is sok programot kínált számunkra. Városi rendezvények során képviselték a nagycsoportosaink óvodánkat (Autómentes világnap, Zenei világnap, Nagy sportágválasztó).

{  Az őszi óvodai kirándulásunknak most is a Duna-part adott helyet, és igazán jó élményekkel gazdagodtunk.

{  Hagyományos programjaink egyike a családi torna. Minden csoport külön-külön megmozgatja a gyerekeket szüleikkel együtt egy délutáni játékos torna keretében. Szívesen jöttek a szülők, mert már ismerik a hangulatát ezeknek a délutánoknak!

{  Öt színházi előadás is jutott erre az időszakra. Olyan, régóta visszajáró előadókat hívunk, akiknek igényességük, felkészültségük, előadásaik mindig élményt jelentenek gyermekeink számára.

{  Mi magunk (óvó nénik!) sem riadunk vissza egy-egy mese eljátszásától, aminek éppen az az érdekessége, hogy a gyerekek saját óvó nénieiket, különleges meseszereplőként láthatják. Nálunk, a Télapó érkezése is egy mesébe ágyazva történik, ezzel is nagy meglepetést okozva a gyerekeknek.

{  Nem maradhatott el decemberben az adventi készülődés játszóház keretében, és a karácsonyi teadélután sem, mindkét program a szülőkkel együtt.

{  A tél utolsó nagy eseménye a gyerekek kedvence a Farsang! A jelmezes felvonulás, a közös vidám játékok, tánc és eszem-iszom mellett Polgár Lilla és Farkas Erik színházi produkciója tette feledhetetlenné ezt a napot!

 

A galéria képeit sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe!

A második félévet egy kicsit más módon szeretnénk összegezni.

A farsangi mulatság, a csoportokban „rendezett” Anyák napi műsorok valamint a Csiga és Nyuszi csoportban elballagó gyermekek évzáró kis műsora és a gyermek heti programjaink sorából egy eseményt emelnénk ki. Ez pedig a második alkalommal megrendezésre kerülő Családi nap - „Csillagvirág piknik”.

Ebben az évben is az EMA- Power Szabadidőparkba hívtuk a családokat egy egész napos programra. A közös játék, beszélgetések, a felkínált számos program jó alkalmat kínált arra, hogy kicsit jobban megismerjék egymást a családok, óvó nénik, dajka nénik.

Rendőr – és tűzoltó autó érkezett a gyerekek örömére, majd egy kis közös zenés tornára ( zumba ) invitáltunk mindenkit. Majd a helyi színház két tehetséges színésze zenével, versekkel szórakoztatták a jelenlévőket. Majd közös fagyizás utána foci, homokozás, mászókázás következett. Gitárjával és dalaival különleges „tábori” hangulatot teremtett az egyik anyuka.

Napsütés és jó hangulat – ez jellemezte azt a napot.

A Galéria képei között a többi programjainkról is képet kaphatnak. Nézegessék jó kedvvel!

Szeretnénk megköszönni minden kedves Családnak, Szülőnek, Támogatónak, hogy adójuk 1%-nak felajánlásakor ránk gondoltak, a "Gyermekeinké a jövő" Alapítványunkat támogatták 2016-ban!

 

A befolyt összegből udvari játékainkat fejlesztettük.

 

Köszönjük!

Második félévünk összefoglalása

 

Az első féléves beszámolónkat a farsang várással fejeztük be. Nos, ez mindig nagy élmény a gyerekeknek és ez most sem volt másként! A délelőtti jelmezes mulatságot, egy vidám színházi előadással fejeztük be, majd délután is folytatódott tovább a tánc és eszem- iszom.

{  A farsang után a tavaszi ünnepek közül a Húsvét volt a leghangsúlyosabb.

{  Közben a két nagycsoportnak különleges élményben volt része. A Széchenyi Pékség péküzemébe kaptunk meghívást és saját szemünkkel követhettük végig a kenyérsütés minden mozzanatát. Még pogácsát is süthettek a gyerekek saját kezűleg és természetesen a kóstoló sem maradt el. Az oviban a következő napokban lerajzolták a gyerekek az itt szerzett élményeket, amiket a pékség vezetője 2 gyönyörű tortával köszönt meg.

{  A gyerekrajzokkal egy virágüzlet (Fleron virágbolt) pályázatán is sikert értünk el, ahol a jutalom sok-sok virág volt, mellyel a kiskertünket szépíthettük.

{  A tavasz másik nagy eseménye a városi Mesemondó délelőtt megszervezése és lebonyolítása, aminek már hosszú évek óta a mi óvodánk a házigazdája. Most még Évszakvarázs munkaközösségünk egy kiállítással is színesítette ezt az eseményt.

{  A nagycsoportosokkal részt vettünk a Föld napjához kapcsolódó Körlánc elnevezésű rendezvénysorozaton, ami szintén nagy élményt nyújtott a gyerekeknek.

{  A nagycsoportos fiúk számára kínált izgalmakat a Bozsik Kupa. Ez a programsorozat már az ősszel elkezdődött és tavasszal még két alkalommal folytatódott. Lelkes szülők is segítették a kis focicsapatunkat.

{  A május fontos eseménye a csoportonként megrendezett Anyák napi ünnepségek, majd június első napjaiban a két nagycsoport búcsúztatta az iskolába készülő gyerekeket.

{  Óvodánkban hagyomány, hogy június első hete (június 06-10.) az úgynevezett Gyermekhét. Számos vidám és érdekes programmal kedveskedünk az idejáró gyermekeknek.

{  Ízelítőül:

R   kirándulás Solt- Révbérpusztára

R  maci szépségverseny

R  arcfestés és csillámtetoválás készítése

R  táncház

R  óvó nénik mesejátéka

R  Csillagvirág piknik.

Nem biztos, hogy sikerült mindenről a teljesség igényével beszámolnunk, de azt gondolom, hogy igazán színes és tartalmas évet tudhatunk magunk mögött, mindenki megelégedésére! Ha van, kedvük böngésszenek a Galériában a fényképek között!

Jó pihenést kívánunk a nyárra a Csillagvirág Tagóvoda dolgozói nevében:

Némethné Csillag Judit és Kiss- Trautmann Diána

Óvó nénik!

 

2015. szeptembertől 2016. januárig

 

Szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt, aki a honlapunkra látogatott.

A Csillagvirág Tagóvoda már az első félévben is számos programmal, érdekes élményekkel színesítette az ide járó gyerekek mindennapjait. Szemezgessünk hát, a teljesség igénye nélkül!

v  A nagycsoportosaink mindig aktívan vesznek részt a városi rendezvényeken. Így például a szeptemberi programok sorát a Nagy Sportágválasztón való részvétellel kezdtük, majd az Autómentes Világnap eseményein való részvétellel folytattuk. Mindkét esemény mozgalmasságával, érdekességeivel remek élményt nyújtott.

v  Minden évben, októberben, a Zenei Világnapon, a Móricz iskola diákjai meghívják a város nagycsoportosait és elkápráztatnak bennünket fantasztikus műsorukkal. Most sem volt ez másképp!

v  Persze mindeközben a mi új kiscsoportosaink (23-an), a „PILLANGÓSOK " viszonylag zökkenőmentesen „beszoktak” az oviba. J

v  Óvodánk nagy őszi eseménye volt Eszményi Viktória és Heilig Gábor zenés délelőttje. Gyerekek, felnőttek önfeledt szórakozással tölthették az időt az előadók fantasztikus személyiségének köszönhetően. a fényképek (Galériában!) önmagukért beszélnek!

v  Óvodánk hagyománya, hogy minden ősszel Egészségnapot szervezünk. Délelőtt játékos mozgások, közös ovi- kör futás, vitaminsaláta készítés volt, délutánra pedig Mészárosné Libor Ágnest, óvodapszichológust, akivel mindig előre egyeztetünk, egy szülők által felvetett témát. A mostani téma: A játék fontossága és fejlesztő szerepe az óvodás korú gyermekek életében

v  A családi torna, megint csak évtizedekre visszamenő hagyománya óvodánknak. Minden csoport külön rendezi meg az ovi tornatermében. A célunk, egy jó hangulatú délután mozgással, sok- sok játékkal a családokkal együtt.

v  Számos színházi élmény is várt az ősszel a csillagvirágosokra.

v  A téli időszak leginkább várt ünnepe a Télapó érkezése. Hozzánk minden évben, mintha egy mesébe pottyanna a „Nagyszakállú”, így érkezik. A mese szereplői között persze ügyes óvó nénik is igyekeznek elvarázsolni a gyerekeket.

Adventi játszóházra is vártuk a szülőket illetve a karácsonyi teadélután is közös program nálunk. Karácsony délelőtt a csoportban, ünnepélyes keretek között karácsonyozunk és a délutánt a szülőkkel együtt töltjük. Mézeskalácsot eszünk (persze ezt a gyerekekkel sütjük!), teázunk és az új és a régi játékokkal játszunk.

v  Az ünnepek utáni első nagy eseményünk a Kenguru Kupán való részvétel volt. Ezt a sportvetélkedőt a Vasvári iskola rendezi évek óta a nagycsoportos ovisoknak. Nagy volt az izgalom, ugyanis a „vándor” kupát mi vittük vissza, és nagyon szerettük volna visszahozni. Sikerült! A Süniseink nyertek!

v  Igazán színes volt az első félévünk és a második is igazán ígéretes lesz! Rögtön a farsanggal (február 12!) folytatjuk! – már alig várjuk!

 

A legtöbb eseményről képeket találhatnak a Galériában!

 

 

Óvodánk, „Gyermekeinké a jövő” Alapítványa ebben az évben is számít az Önök támogatására, adójuk 1%-nak felajánlásakor!

Célunk: óvodásaink játékos mozgásfejlesztése, képességfejlesztése, a játékos idegen nyelvhez szoktatás minél sokoldalúbb bővítése, a feltételek folyamatos javítása.

Adószámunk: 18485062-1-07

Számlaszámunk: OTP Bank RT 11736037-20555155

Köszönjük támogatásukat az óvodába járó gyermekek nevében!

Szeretnénk megköszönni minden kedves Családnak, Szülőnek, Támogatónak, hogy adójuk 1%-nak felajánlásakor ránk gondoltak, a "Gyermekeinké a jövő" Alapítványunkat támogatták 2015-ben!

 

A befolyt összegből mozgásfejlesztő játékokat és eszközöket vásároltunk.

 

Köszönjük!

2014.szeptember – 2015. február programok:

Szeptember

 • Beszoktatás, az új kiscsoportosok fogadása
 • Autómentes Világnap keretében rendezett városi programon vettünk részt a nagycsoportosokkal
 • Őszi óvodai kirándulás

Az ISD POWER Szabadidő parkjában töltöttünk egy kellemes délelőttöt

Október

 • Zenei Világnap keretében rendezett városi programon vettünk részt a Móricz iskolában illetve a Dunaújvárosi Óvoda Pajtás utcai Tagóvodájában

Köszönjük az élményt!

 • Fogászati szűrésen voltunk mind a négy csoporttal
 • Nefelejcs színház előadása: A tücsök és a hangya
 • Egészségnapot szerveztünk óvodánkban. Délelőtt a mozgásé volt a főszerep, délután pedig óvodánk pszichológusát Mészárosné Libor Ágnest hívtuk egy közös beszélgetésre a szülőkkel

November

 • Családi tornára hívtuk a szülőket
 • Bölöni Réka színház: a Padlás mese

December

 • Megérkezett a Mikulás!

Az óvó nénik meglepetése ebben az évben a Télapó kesztyűje című mese előadása volt

 • A Gárdonyi Géza Általános Iskola karácsonyi gálaműsorára kaptunk meghívást. A helyszín: a Bartók Béla Művelődési Központ volt.

Köszönjük a színvonalas műsort!

 • Adventi játszóházat tartottunk a családok számára
 • Óvodai karácsony

Délelőtt: A gyerekeknek meghitt hangulatú karácsonyi ünnepélyt rendeztünk a csoportjainkban

Délután: Nagy szeretettel vártuk a szülőket közös együttjátszásra, beszélgetésre egy jóízű teázás és a gyerekek által készített finomságok eszegetése mellett.

Január

 • Színházi előadás: Négy évszak

Február

 • Duna- parti Tagóvodában a „szokásos” társasjátékon 5 nagycsoportossal képviseltük óvodánkat.

Ismét nagy élmény volt!

 • Kenguru Kupán vettünk részt a Vasvári Pál Általános Iskola szervezésében. A pillangó csoport képviselte az óvodánkat és MEGSZEREZTÜK A KUPÁT!
 • Farsang

Mindegyik csoportban jelmezes felvonulással, zenével, tánccal „űztük” el a telet

 • Bölöni Réka színház: Bohóc

A következő programok várnak még óvodásainkra:

Március

 • 30-31- április 01. Húsvéti vásár

Igényes, az óvó nénik által készített húsvéti kiegészítőket kínálunk a szülőknek

Április

 • Mesemondó délelőtt (április 10.) tartunk az óvodánkban, a város óvodáiból várjuk a mesélni szerető gyerekeket.
 • Furulyás Palkó című színházi előadás lesz, április 20-án
 • Április 14-16 között ismerkedést tartanak a város összes tagóvodájában. A mi ovink is szeretettel várja a leendő kiscsoportosok szüleit (részletek később).
 • Április 21-22 óvodai beíratás