2400 Dunaújváros, Földes F. liget 1.

Tel.: 25/ 413-708

 

Tagintézmény-igazgató:

Vargáné Kovacsik Marianna

Nyitvatartás: 5:00 - 17:00 óra

Férőhelyek száma: 100 fő

Csoportok száma: 4

„Egészséges gyermekekért” Alapítvány, melynek célja: a gyermekek képességének fejlesztéséhez a tárgyi feltételek megteremtése.

Adószámunk: 18480696-1-07

 

                                                                                  

A Bóbita Tagóvoda bemutatkozása                                                

A Bóbita Tagóvoda városunk Béke városrészében helyezkedik el, a ’80-as években épült,

 4 csoportos, száz férőhelyes óvoda.

Az épületen 2020-2024. között nagyobb felújítás történt. Minden gyermekmosdó és a tető is teljes felújításon esett át.

 A csoportszobák világosak és tágasak. Minden csoporthoz saját öltöző, mosdó és előtér tartozik. A csoportok mindegyike légkondicionált. A berendezési tárgyak megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak, igényeinek.

A hozzánk kerülő gyermekeket korszerű kivitelezésű, tornateremmel ellátott, kényelmes épületben tudjuk fogadni, nevelni, melyhez tágas, jó adottságú füves udvar tartozik sok árnyékot adó fával és udvari játékkal.

Vegyes életkorú csoportokban neveljük és fejlesztjük a különböző életkörülmények közül érkező gyermekeket.  A vegyes életkorú csoportok lehetővé teszik, a családias csoportlégkört, valamint, hogy az óvodai éveket ugyan azon csoportban tölthessék a gyermekek.

Pedagógiai munkánk alapja a játék és anyanyelv, melyet kiemelt feladatként kezelünk. Ezt a környezeti a vizuális nevelés és a mozgás egészíti ki, hisz az óvodáskor a világra nyitott, érzékeny időszakában alapszükséglet minden készség fejlesztése a gyermekeknél.

Óvodánk a „Madárbarát ovi”cím büszke tulajdonosa.

 Fontosnak tartjuk a hozzánk járó gyermekek környezettudatos magatartásának megalapozását és rajtuk keresztül a szülők szemléletmódjának alakítását. Óvodánkban hagyomány, hogy környezetvédelemmel és állatvédelemmel kapcsolatos programokat is szervezünk. A közös élmények az összetartozás érzését erősítik a családban és az óvodai közösségben egyaránt.