2012. november – december

 

  • 2012. november 05-én nagycsoportos óvodásaink színházi előadáson vettek részt a Margaréta Egységben, a darab címe: A Kiskakas küzdelmei.
  • November 08-án a nagycsoportos szülők részt vettek a Szülői Klub szervezésében megrendezett előadáson. Előadónk Harmatiné Pazurek Rita a Nevelési Tanácsadó munkatársa volt a „Kudarc nélkül az iskolában.. „ címmel. A szakember a szülők által előre feltett kérdésekre válaszolt szüleink és más óvodából érkező érdeklődők nagy megelégedésére.
  • November 12-23 között csoportjaink nyílt napokat tartottak, amelyekre nagy szeretettel és készülődéssel vártuk a nagycsoportos szüleinket. Láthatták gyermekük fejlődését, egyéni képességeiket, személyiségüknek alakulását. Az örömteli élményeik és tapasztalataik megnyilvánulásait a szabad cselekvésekben, játékos szituációkban. A játékos kezdeményezéseken megfigyelhették a gyermekükhöz igazodó egyéni bánásmódjainkat a vizuális nevelés adta módszereinket, színes eszközeinket.
  • November 30-ig fogadóórát tartunk a nagycsoportos gyermekeink szüleinek, melynek témája tájékoztató jellegű kötetlen beszélgetés gyermekükről.
  • December 04-én az év végi ünnepi készülődésünket egy Mikulás- Karácsony váró játszóházzal kezdjük. A szervező csoport a Macis pedagógusok és szülők. Ezen a délutánon különböző kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyermekek és szüleik, testvéreik:

-         Karácsonyi gipsz forma festés temperával, vízfestékkel.

-         Angyalka ragasztása.

-         Papír csillag dísz ragasztása, festése.

-         Mikulás asztaldísz szalvétából.

-         Karácsonyi ajtódísz.

-         Olajkrétával Karácsonyi üdvözlőlap készítése.

  • December 07-én kisebb társaikat a bölcsődéseket várjuk a Makk Marci Bölcsődéből Mikulás bábelőadásunkra.
  • December 06-án részt veszünk az óvodai Mikulás ünnepségünkön. A közös éneklés, apró ajándékozás mellett az óvónénik mese dramatizálással kedveskednek gyermekeinknek. A darab címe: Pisti és Bodri.
  • December 12-én a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói ”Tücsök zene” címmel egy ének csokorral kápráztatnak el bennünket.
  • December 18-án délután  minden csoportunkban a gyermekek nagy készülődéssel és szeretettel várják szüleiket, testvéreiket egy közös Karácsonyi ünnepségre.  Ekkor gyújtjuk meg Advent koszorúnk negyedik gyertyáját. Az együtt énekléssel, verseléssel közösen éljük át a Karácsonynak legmeghittebb pillanatait. 
  • December 19-én délelőtt az Arany János Általános Iskola előadásában, gyermekeinket Karácsonyi ünnepségre várják.