Május

 

-         Május elején minden csoportunk anyák napi köszöntőt tartott az édesanyáknak, nagymamáknak.

-         A pöttyös labda, autó, maci csoport nagycsoportosai múzeumi órán vehettek rész az Intercisa múzeumban, ahol a római kori emberek táplálkozási, öltözködési, építkezési szokásaival ismerkedhettek egy-egy vetítés és barkácsolás alkalmával.

-         Május 24-én tartottuk óvodánkban a pünkösdi ünnepséget, amit megelőzött a csoportokban a pünkösdi király és királyné választás. A nagycsoportos lányok nagyon szép énekes-táncos műsorral készültek erre az alkalomra, amire Elza néni készítette fel őket.

-         Május 29-én egy bábelőadás részesei lehettek ovisaink, menynek címe: Nem félünk a farkastól!

 

Június

 

-         Június 1-én tartottunk óvodánkban a gyermeknapot. Sajnos az eső miatt beszorultunk az épületbe, ennek ellenére tartalmas és nagyon szórakoztató programokat tudtunk biztosítani gyermekeink számára: ugrálóvár, arcfestés, fagyizás, akadálypálya, bicikli verseny.

-         Június elején lezajlottak a csoportokban az évzárók, elbúcsúztattuk a nagyokat.

-         Június 14-én a pöttyös labda, maci, autó csoport nagycsoportosai a múzeumi óra keretében meglátogathatták a római kőtárat, ahol újabb ismereteket gyűjthettek a római kori emberek életéről.

-         Június harmadik hetében összevont csoportokkal megkezdődött a nyári óvodai élet. Az idő nagy részét az udvaron töltjük, odafigyelve a napsugárzás veszélyeire. Változatos programokkal, tevékenységekkel próbáljuk színesebbé varázsolni a nyári hétköznapokat is. Júliustól szeretettel várjuk a Bóbita Egység és Százszorszép Egységből érkező gyermekeket is.