Margaréta Tagóvoda

Megkezdődött óvodánkban a gyermeknapi programok.

Május 28-án a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanárai Pomposné Zelena Erzsébet tanszékvezető irányításával hangszerbemutatót tartottak óvodásainknak.

 

 

 

 

2018. május 17-én Decathlon sporteszközök felhasználásával sport délelőtt volt óvodánkban.

Az áruházlánc  újabb eszközökkel támogatta óvodánkat,melyet képviselőjük ,Barabás Mariann adott át a gyermekeknek.

A Margaréta Óvoda 2016 óta a Decathlon SportManó Óvodája, ezt a címet egy országos pályázat útján nyertük el.

Sok sporteszközt kaptunk, melyek segítségével különböző sportágakat ismertethetünk meg a gyermekekkel.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotó pályázaton Fejér megyében óvodánk két gyermeke nagy örömünkre sikeresen szerepelt.

Kovács-Rosta József első Kiss Nóra második helyezést ért el.

 

 

2018. március 9-én délelőtt „Mozgásfejlesztés a népi játékok és a tánc segítségével”, illetve „Képességfejlesztés saját készítésű fejlesztő játékokkal” címmel tagóvoda-vezetőnk Szirmainé Gubicza Margit továbbképzést tartott óvodánkban. A rendezvényen több 50 óvodapedagógus vett részt nemcsak városunkból, hanem Fejér megyéből, és a megyén kívülről is.

 

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy óvodánkban az őszi szülői értekezleteket az alábbi időpontokban tartjuk:

2017. szeptember 11-én délután 16 órakor a gomba csoport

2017. szeptember 13-án délután 16 órakor a maci és a napocska csoport

2017. szeptember 14-én a pillangó és a süni csoport

 

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Margarétások

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2016. június 14-én (kedden) 16 órakor tartjuk a leendő kiscsoportosaik első szülő értekezletét.

 

Megjelenésére számítunk.

 

Szirmainé Gubicza Margit

Tagóvoda-vezető

Fogászat

Szeptember 29.-én gyermekeink kötelező fogászati szűrővizsgálaton vettek részt. A vizsgálat mellett, Dr. Vajda Gabriella doktornő megmutatta nekik a helyes fogmosás fontos lépéseit.

Márton nap:

Hagyományainknak megfelelően az idei évben is megrendezésre került a Márton napi felvonulás. A délutánt a Maci csoport nyitotta meg egy kedves műsorral, majd kezdődhetett a felvonulás. A gyerekek saját kezűleg készített lampionjaikkal, énekszó mellett vonultak, míg az óvoda főbejáratához értek. Ott ízletes libazsíros kenyérrel vendégelte meg óvodánk a résztvevő szülőket és gyerekeket.

Adventi játszóház:

November 26.-án tartottuk karácsonyváró adventi játszóházunkat. A kellemes novemberi délutánunk a kulcsi zeneiskola hangszeres bemutatójával kezdődött. A hangulat megalapozása után, kezdődhetett a közös barkácsolás a szülőkkel. A gyerekeknek számos lehetősége nyílt kreativitásuk kifejezésére.

Mikulás:

December 2.-án megérkezett óvodánkba a várva várt Mikulás. Ez alkalomból, kedves kis bábműsort láthattak a gyerekek, majd szépen feldíszített csoportjaikban, dalokkal, versekkel köszöntötték az öreg nagyszakállút.

Adventi szereplés:

A városháza téren rendezett „Adventi Forgatag” rendezvénysorozaton felléptek óvodánk 6-7 éves lányai. Népi játékokból, néptáncból kaphattak egy kis ízelítőt a jelenlévők. A műsort karácsonyi köszöntő zárta.

Karácsony:

December 16.-án tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepélyünket. A Dózsa Iskola 3. osztályos tanulóinak betlehemes műsora nagy sikert aratott. Ezután a csoportok gyermekei a tanult versekkel, énekekkel köszöntötték szüleiket az ünnepen, majd együtt kibontották a sok ajándékot, melyet a szépen feldíszített karácsonyfák alatt találtak. A délelőtt örömben meghittségben, és sok-sok közös játékkal telt.

 

Kicserélik az ablakokat, szigetelik épületünket.

A gyermekek hamar alkalmazkodtak az építkezéssel járó kellemetlenségekhez ugyanakkor játékukban megjelentek új témák pl. szerelés, és az építőjátékban a szigetelés.

 

A KŐIRS-OVI ALAPÍTVÁNY köszöntet mond a SZJA 1%-ának felajánlásáért (450.850 Ft). Az összeget óvoda játékeszközök vásárlására használtuk fel.

Adószám: 18495597-1-07