Margaréta Tagóvoda

Megkezdődött óvodánkban a gyermeknapi programok.

Május 28-án a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanárai Pomposné Zelena Erzsébet tanszékvezető irányításával hangszerbemutatót tartottak óvodásainknak.

 

 

 

 

2018. május 17-én Decathlon sporteszközök felhasználásával sport délelőtt volt óvodánkban.

Az áruházlánc  újabb eszközökkel támogatta óvodánkat,melyet képviselőjük ,Barabás Mariann adott át a gyermekeknek.

A Margaréta Óvoda 2016 óta a Decathlon SportManó Óvodája, ezt a címet egy országos pályázat útján nyertük el.

Sok sporteszközt kaptunk, melyek segítségével különböző sportágakat ismertethetünk meg a gyermekekkel.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt alkotó pályázaton Fejér megyében óvodánk két gyermeke nagy örömünkre sikeresen szerepelt.

Kovács-Rosta József első Kiss Nóra második helyezést ért el.

 

 

2018. március 9-én délelőtt „Mozgásfejlesztés a népi játékok és a tánc segítségével”, illetve „Képességfejlesztés saját készítésű fejlesztő játékokkal” címmel tagóvoda-vezetőnk Szirmainé Gubicza Margit továbbképzést tartott óvodánkban. A rendezvényen több 50 óvodapedagógus vett részt nemcsak városunkból, hanem Fejér megyéből, és a megyén kívülről is.

 

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy óvodánkban az őszi szülői értekezleteket az alábbi időpontokban tartjuk:

2017. szeptember 11-én délután 16 órakor a gomba csoport

2017. szeptember 13-án délután 16 órakor a maci és a napocska csoport

2017. szeptember 14-én a pillangó és a süni csoport

 

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Margarétások

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2016. június 14-én (kedden) 16 órakor tartjuk a leendő kiscsoportosaik első szülő értekezletét.

 

Megjelenésére számítunk.

 

Szirmainé Gubicza Margit

Tagóvoda-vezető

Fogászat

Szeptember 29.-én gyermekeink kötelező fogászati szűrővizsgálaton vettek részt. A vizsgálat mellett, Dr. Vajda Gabriella doktornő megmutatta nekik a helyes fogmosás fontos lépéseit.

Márton nap:

Hagyományainknak megfelelően az idei évben is megrendezésre került a Márton napi felvonulás. A délutánt a Maci csoport nyitotta meg egy kedves műsorral, majd kezdődhetett a felvonulás. A gyerekek saját kezűleg készített lampionjaikkal, énekszó mellett vonultak, míg az óvoda főbejáratához értek. Ott ízletes libazsíros kenyérrel vendégelte meg óvodánk a résztvevő szülőket és gyerekeket.

Adventi játszóház:

November 26.-án tartottuk karácsonyváró adventi játszóházunkat. A kellemes novemberi délutánunk a kulcsi zeneiskola hangszeres bemutatójával kezdődött. A hangulat megalapozása után, kezdődhetett a közös barkácsolás a szülőkkel. A gyerekeknek számos lehetősége nyílt kreativitásuk kifejezésére.

Mikulás:

December 2.-án megérkezett óvodánkba a várva várt Mikulás. Ez alkalomból, kedves kis bábműsort láthattak a gyerekek, majd szépen feldíszített csoportjaikban, dalokkal, versekkel köszöntötték az öreg nagyszakállút.

Adventi szereplés:

A városháza téren rendezett „Adventi Forgatag” rendezvénysorozaton felléptek óvodánk 6-7 éves lányai. Népi játékokból, néptáncból kaphattak egy kis ízelítőt a jelenlévők. A műsort karácsonyi köszöntő zárta.

Karácsony:

December 16.-án tartottuk óvodánkban a karácsonyi ünnepélyünket. A Dózsa Iskola 3. osztályos tanulóinak betlehemes műsora nagy sikert aratott. Ezután a csoportok gyermekei a tanult versekkel, énekekkel köszöntötték szüleiket az ünnepen, majd együtt kibontották a sok ajándékot, melyet a szépen feldíszített karácsonyfák alatt találtak. A délelőtt örömben meghittségben, és sok-sok közös játékkal telt.

 

Kicserélik az ablakokat, szigetelik épületünket.

A gyermekek hamar alkalmazkodtak az építkezéssel járó kellemetlenségekhez ugyanakkor játékukban megjelentek új témák pl. szerelés, és az építőjátékban a szigetelés.

 

A KŐIRS-OVI ALAPÍTVÁNY köszöntet mond a SZJA 1%-ának felajánlásáért (450.850 Ft). Az összeget óvoda játékeszközök vásárlására használtuk fel.

Adószám: 18495597-1-07

 

 

Nagykarácsonyban a 16. országos Mikulás Fesztivál programjain hétvégente találkozhatunk a Dunaújvárosi Óvoda óvónőivel!

Gyermekeknek szóló bábjátékokkal és mesejátékokkal szórakoztatják a kicsiket az alábbi időpontokban:

November 5. szombat Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Egysége:

”Dunpentelei Betlehemes” -  Néphagyományok felelevenítése betlehemes játékkal. A történet szereplői: angyal, pásztorok, gazdasszony.

November 6. vasárnap Dunaújvárosi Óvoda Aranyalma Egysége:

”Holle anyó” - A szorgos és lusta lány találkozása Holle anyóval, a beszélő fával és termésével. A meséből megtudhatjuk, hogy miért esik télen a hó, és ki az a Holle anyó!

November 12 szombat 12.30 óra és 14 óra Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Egysége:

”Cirkusz a jégen” – Új téli műsorral érkezik a Margaréta Cirkusz! Állatszámokkal, céllövéssel, bűvésszel és bohóccal. Móka- kacagás-varázslat! Mindenki megmutathatja milyen bátor és ügyes!

November 13 vasárnap 12.30 óra és 13.30 óra Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Egysége:

”Cirkusz a jégen” –Új téli műsorral érkezik a Margaréta Cirkusz! Állatszámokkal, céllövéssel, bűvésszel és bohóccal. Móka- kacagás-varázslat! Mindenki megmutathatja milyen bátor és ügyes!

November 20. vasárnap 12.20. óra és 13.20 óra Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti Egysége:

Télapó az erdőben” - Mackó, nyuszi, süni, róka, farkas az erdőben várják Télapót, és azon törik a fejüket mivel ajándékozzák meg őt. Krampusz virgácsokat akar osztani, de Télapó lefüleli, az állatokat pedig megajándékozza.

November 26. szombat 12.00 óra, 13.20 óra, 14.20 óra, 15.20 óra Dunaújvárosi Óvoda Margaréta Egysége:

”Cirkusz a jégen”  Új téli műsorral érkezik a Margaréta Cirkusz! Állatszámokkal, céllövéssel, bűvésszel és bohóccal. Móka- kacagás-varázslat! Mindenki megmutathatja milyen bátor és ügyes!

December 3. szombat 12.00 óra, 13.00 óra,14.00 óra, Dunaújvárosi Óvoda Napsugár Egysége:

„Mesecsokor”  3 kismalac és a farkas- 3 házat építő kismalac találkozása a farkassal. Ki az igazi Mikulás?- 3 kópé Mikulásruhában szeretné megszerezni az igazi Mikulás ajándékait.  Csillagok közt szeretnék élni- A kisfenyő a fényes csillagok közt szeretne élni, odavezető útja során barátokat szerez.

December 4. vasárnap 12.00 óra,13.00 óra,14.00 óra Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti Egysége:

Télapó az erdőben”Mackó, nyuszi, süni, róka, farkas az erdőben várják Télapót, és azon törik a fejüket mivel ajándékozzák meg őt. Krampusz virgácsokat akar osztani, de Télapó lefüleli, az állatokat pedig megajándékozza.