Délután, az óvoda udvarán szeretettel üdvözöltük az apukákat, nagypapákat, hiszen ezt a mai délutánt formabontó módon, de hagyományteremtő céllal Nekik, az Ő köszöntésükre szerveztük.

Az Apák napja megünneplése világi ünnepként Amerikából indult, 1910. óta tartják, az anyák napja párjaként, június 3. vasárnapján. Mi azért tartottuk fontosnak az Apák napja megtartását, mert óvodai nevelésünk célja és feladata a családi nevelés támogatása, a család szerepének erősítése. Így anyák napja és gyereknap után szeretnénk az apaságot, a szülői szerepet ünnepeli, és ebben a formában is hangsúlyozni a család szerepét!

Azért terveztünk HÉT PRÓBÁT, 7 állomáson, mert varázserejű mese szám, és óvodánk is 7 csoportos, és ma 7.-e van.

Páros feladatokat terveztünk: apa/nagypapa/nagybácsi és gyerek párosára. De természetesen bármelyik családtaggal, nagytestvér, anya teljesíthető, lényeg, hogy aki szeretne, az vegyen részt a játékban!

A próbákat mindenki a saját csoportjával, a saját csoportjánál kezdve haladhatott sorban tovább az állomásokra. A csoportos óvó néniktől mindenki átvehette a „menetlevelét”, amiben minden állomáson a sikeres teljesítést követően pecsétet kaptak.

Amikor meglett mind a 7 pecsét, visszatérhettek a kiindulóponthoz ahol a jutalom sem maradt el, a mai nap emlékére egy kis „érem”.

A vidám hangulathoz az óvodások közös verse adott alapot:

 

„Nem hoztam virágot, nem hoztam csokit,

Viszont ma bármeddig nézheted a focit!

Boldog Apák Napját!”

 

 

Fülöp Mária óvodapedagógus, szaktanácsadó