Tisztelt Szülők!

A helyzet percről-perce változik, kérem ezért ne az óvodai dolgozókat hibáztassák. Mi minden esetben az éppen aktuális helyzethez próbálunk igazodni, Önöknek segítséget nyújtani, és a legfrissebb tájékoztatást adni.

A mai napon 2021. március 8-án 14:00 órakor kaptuk a következő utasítást városunk Önkormányzatától.

 

2021. március 10-től (szerda) a következő családok vehetik igénybe

a rendkívüli szünet ideje alatt (2021. március 8-tól – április 7-ig) az óvodai ügyeletet:

 

- aki egyedülállóként neveli gyermekét és rendelkezik munkáltatói igazolással, illetve hozza a kitöltött nyilatkozatot (itt), valamint március 9-én (kedd) délelőtt 10:00 óráig a 418-633-as telefonon étkezést rendel március 10-étől kezdődően gyermekének,

- ahol mindkét szülő rendelkezik munkáltatói igazolással, illetve hozza a kitöltött nyilatkozatot, valamint március 9-én (kedd) délelőtt 10:00 óráig a 418-633-as telefonon étkezést rendel március 10-étől kezdődően gyermekének. (Amennyiben csak az egyik szülő rendelkezik munkáltatói igazolással, az a kisgyermek nem veheti igénybe az óvodai ügyeletet.)

 

Az ügyeleti rendszer azoknak a gyermekeknek szól, akiknek a szülei semmiképp nem tudnak home office-ban dolgozni, illetve a munkáltató sem tudja őket elengedni rendkívüli szabadságra, vagy betegállományba gyermeke miatt.

 

„Tekintettel ugyanakkor arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérem, hogy az igények felmérése során ösztönözzék a szülőket arra, hogy a gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben – különösen munkavégzés, vagy a védekezésben való részvétel miatt – vegyék igénybe.”
(17/2021. (III.5.) EMMI rendelet, Prof. Dr. Kásler Miklós)

Valamennyiünk egészsége érdekében, kérem, felelősen hozzák meg döntésüket az ügyelet igénybevételével kapcsolatban.

Gyenes Józsefné
Intézményigazgató

Dunaújváros, 2021. március 8.