Magyarország Kormánya március 8-ától rendkívüli szünetet rendelt el az óvodákban. Az intézmények ez alatt is gondoskodnak a felügyeletről, de a kormányrendelet alapján ezt a szülők csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vehetik igénybe.

A járványhelyzet miatt minden intézmény nyitva tart, ezzel is segítve a szülőket és, hogy a csoportokban minél kevesebb gyermek legyen. Kérjük a tisztelt szülőket, hogy az óvintézkedéseket vegyék komolyan, és legyenek partnerek, ezzel óvva nem csak gyermeküket, hanem az óvodai dolgozókat is, akik a járványhelyzet alatt saját egészségüket kockáztatva folyamatosan ellátták, és ellátják munkájukat.

Bár az országban sok helyen szinte összeomlott az óvodai ellátás, itt Dunaújvárosban kisebb zökkenőkkel eddig sikerült helyt állnunk, köszönhetően az óvodai dolgozók lelkiismeretes munkájának és a szülők együttműködésének.

Bízunk benne, hogy az utolsó alkalommal kerül sor hasonló megelőző intézkedésekre, és hamarosan minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Ez rajtunk múlik! Kérjük a szülőket, hogy továbbra is bízzanak bennünk és működjenek együtt.

Dunaújváros, 2021. március 8.

Medgyesi Miklós
Sajtószóvivő