Egy dunaújvárosi vállalkozó felajánlásából négy érintésmentes hőmérőt kapott a Dunaújvárosi Óvoda. Már az eszközök átadás-átvételére is sor kerül, a hőmérőket legnagyobb létszámú tagóvodáknál vetik be.

Simon Csaba, az Elektromos Fűtés Kft. ügyvezetője négy darab érintésmentes hőmérőt ajándékozott a Dunaújvárosi Óvodának. 

Gyorsabb, hatékonyabb

A felajánlás kapcsán hangsúlyozta: a maga eszközeivel, már a járvány tavaszi kezdete óta részt vesz a megelőzésben (magánszemélyként a Maszakvarró Manufaktúra, vagyis a MaMa közösségi kezdeményezésének elindítója és motorja volt – a szerk.), de most úgy érezte, egy újabb fronton is fontos a segítségadás. 
Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta: nagy segítséget jelent számukra a felajánlás, hiszen ezekkel a modern eszközökkel gyorsabban és pontosabban végezhetik el a kötelező testhőmérést reggelente. Elárulta: a négy legnagyobb gyermeklétszámmal dolgozó tagintézményük kapja majd a négy hőmérőt – azaz az Eszterlánc, a Napsugár, a Római Városrészi és az Aprók Háza Óvoda. 

Jól felfogott érdekek

Simon Csaba, a felajánló, az Elektromos Fűtés Kft. ügyvezetője kifejtette: a vállalkozóknak saját jól felfogott érdekükben kell elősegíteniük azt, hogy a közösségi terekben ne legyenek fertőzött gyermekek. Véleménye szerint más munkaadóknak is figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy a gyermekek egészségmegőrzésében segítséget nyújtsanak – hiszen amennyiben a családos dolgozók, kisgyermekes szülők betegség miatt kiesnek a munkából, az mindenképpen hátrányosan érinti majd a cégek működését. 
A megelőzés közvetve a város és a térség gazdasági életére is jó hatással lehet – ráadásul az említett kiesés sokkal jelentősebb anyagi és egyéb ráfordítást igényel, mint egy- egy hasonló kezdeményezés.

Dunaújváros, 2020. október 09.

Cs. L. 
(Fotó: Végh Zoltán)

Forrás: https://dunaujvaros.com/hirek/202010/homeroket_kapott_a_dunaujvarosi_ovoda