Digitális hőmérők biztosítása

Az Emberi Erőforrások Miniszterének utasításai

Dunaújvárosi Óvoda járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendje

Kényszerű döntés elé kerültünk, amelyet kötelezően végre kell hajtanunk. Az Emberi Erőforrások Minisztere tájékoztatott bennünket arról, hogy az alábbi protokoll lép életbe, a szülők óvodába lépésével kapcsolatban, amelynek a betartása mindenkire nézve kötelező. Ezúton értesítem Önöket, hogy be kell vezetnünk az óvodákban a zsiliprendszert. Érdeklődtünk több közeli és más megyéhez tartozó intézményekben, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kiscsoportos szülők kivételével a gyermekeken és az óvodai dolgozókon kívül senki nem tartózkodhat az óvodákban.  Dunaújváros Önkormányzatának vezetőivel egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy fokozatosan fogjuk a miniszteri rendeletet végrehajtani az átállás miatt.

Így az alábbi ütemben fog zajlani a zsiliprendszer bevezetése:

  1. szeptember 16-tól, szerdától, a nagycsoportos gyermekeket az óvodai dolgozók átveszik az óvoda bejáratánál. Ahol van szélfogó, oda bejöhetnek a szülők, főleg esős idő esetén, de onnantól már nem léphetnek az intézmény területére. Azonban kérjük itt is betartani a járványügyi szabályokat, tömegesen ebben a helyiségben sem tartózkodhatnak.
  2. szeptember 21-től a nagy és a középsős kisgyermekek szülei nem léphetnek be az óvoda területére, maximum ahol van szélfogó, csak addig.
  3. október 1-től, csütörtöktől minden kisgyermeket zsiliprendszeren keresztül veszünk át, tehát a kiscsoportos gyermekek szülei sem léphetnek be az intézmény területére, maximum csak a szélfogóba, hiszen az őszi időjárás ezt indokolttá teszi.

A szélfogóba bejutást mindig az óvoda fogja szabályozni, hiszen nem mindenhol egyformák a szélfogó méretei. Maszk és kesztyű kötelező a szülőknek.

A fennakadás miatt induljanak el előbb gyermekeikkel, mert előfordulhat várakozási idő.

Akinek egy csoportba jár a pl. kis és nagycsoportos gyermeke, rá a kiscsoportos gyermekre vonatkozó szabályok élnek.

Kérek minden kedves szülőt az együttműködésre, mert így csökkenthetjük annak a veszélyét, hogy bezárnak az óvodák és a szülőknek kell megoldani az otthoni felügyeletet. Reméljük, pár hónap alatt lemegy a vírus második hulláma, és visszaáll a régi, megszokott rend az óvodák életében.

Egy kis segítség Önök felé: A gyermekek tiszta ruhái, alvókája hátizsákban kerüljön be, amelyen a gyermek jele, neve szerepel. A piszkos ruhákat ebben a hátizsákban viszik haza a gyermekek délután, így biztosan be- és haza kerülnek azok a holmik, amelyekre a nap folyamán a gyermeküknek szüksége lehet.

Megértésüket és együttműködésüket köszönettel:

Gyenes Józsefné
Intézményigazgató

Dunaújváros, 2020. 09. 11.