Kollár Edit óvodapedagógus közel negyven éve lelkiismeretesen végzi munkáját. Színes, impulzív egyéniségével meghatározó személyisége a helyi óvodai ágazatnak.

Elsők között volt, aki felismerte és felvállalta a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésének fontosságát a Margaréta tagóvodában. Fogyatékosok integrációs pedagógiája témában másoddiplomát szerzett. A képzésen tanultakat kiemelkedően magas színvonalon hasznosítja a normál és a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében egyaránt.

 

Kollár Edit óvodapedagógus

Az óvodások számára nyújtott szolgáltatásokban is kiváló munkát végez. Egy személyben dramaturg, rendező, színész, és még sorolhatnánk. Elévülhetetlen érdemei vannak a bábmunkaközösség megalapításában. Évek óta vezetője a Dunaújvárosi Óvoda Kézműves- és Báb munkaközösségének. Elsősorban az ő nevéhez fűződnek azok a szenzációs színházi előadások, amelyek nem csak a dunaújvárosi óvodásokat örvendeztették meg, hanem a város kisiskolásainak is felejthetetlen élményt nyújtottak – olvasható a méltatásában.

Kollár Edit óvodapedagógus tevékenyen részt vesz a város kulturális életében, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Szalakóta bábcsoportjának tagja volt 7 évig. Legutóbb a Dunaújvárosi Óvoda javára szervezett jótékonysági gálaesten aratott fergeteges sikert az általa összeállított és vezetett előadással. Egyénisége és példamutatása, pedagógiai munkája élen jár a fiatalok, pályakezdő kollégák körében. A szakmában neve van, szülők körében rendkívül népszerű, közösségformáló szerepe meghatározó mind a felnőttek és mind az ifjúság körében.

Szívből gratulálunk!