Ezt az eseményt egy hétig tartó színes, mozgalmas és élményekkel teli programcsokorral szeretnénk emlékezetessé tenni mindannyiunk számára.

Az egyhetes programunk:

  • 2011. szeptember 26. (hétfő)

Óvodánk minden csoportja részt vesz egy közös autóbuszos kiránduláson, melynek célja a Dózsa Mozicentrum támogatásával vetített Bogyó és Babóca című mesefilm megtekintése.

  • 2011. szeptember 27. (kedd)

Népi kismesterségek játszóháza címmel, különböző népi kismesterség megismertetése gyermekeinkkel.

Melyek a következők:

- kosárfonás – pókháló szövés

- csuhéj figurák: baba, pillangó, szitakötő készítése

- agyagozás- gyurmázás

- szövés-hármas fonás, sodrás

Ezt a délelőttünket Farkas Anikó néptánc oktató által vezetett nagyszabású Táncházzal fejezzük be.

  • 2011. szeptember 28. (szerda)

Közösen tekintjük meg az Ünnep az óvodában című bábelőadást, mely mesében az erdei állatok óvodájában egy születésnap megünneplésének történetét élhetjük át.

  • 2011. szeptember 29. (csütörtök)

Ezen a délelőttön a Mentsd meg a Napsugarat című kreatív társasjátékba hívjuk gyermekeinket, amely egy mozgásos, az egész óvodai udvarát átölelő közös, interaktív játékként, sok örömet és vidámságot tartogat óvodásaink számára.

  • 2011. szeptember 30. (péntek)

Az egészhetes programunk csúcspontjaként a Kabócák köszöntenek bennünket születésnapunk alkalmából, majd a Napsugár Óvoda gyermekei az óvodai előtti téren egy napocska formát alakítanak ki.

A fotózást követően az óvoda udvarára visszatérve a születésnapi torta gyertyájának meggyújtására, annak közös elfújására és az ünnepi torta elfogyasztására kerül sor.

Dunaújváros, 2011. szeptember 26.