Már az ötödik avató - Ovi-sportpályát adtak át Dunaújvárosban a kicsiknek

DUNAÚJVÁROS - A városban immár az ötödik ovi-sportpályát adták át tegnap a Kincskereső óvodában. Nagy szó, egész Fejér megyében összesen 11 van.

Ennek megfelelően a pályaavatón is szép számmal megjelentek az óvodák képviselői mellett, akik minden tagóvodából egy csoporttal érkeztek.

Jelen volt Cserna Gábor polgármester, Dunaújváros megyei jogú város képviseletében Gombos István alpolgármester, Lassingleitner Fruzsina és Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselők, Pál Dávid, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt képviseletében, Kalácska András, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnöke, Tóth Imre elnökségi tag, a Társadalmi Felelősségvállalás Bizottság elnöke, Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, a DPASE képviseletében Boldóczki Sándor és Lőrincz Emil, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia képviseletében Ferling Bernadett, valamint Szabó Ádám, az Ovi-sport koordinációs munkatársa. Természetesen a házigazda ovisok műsorával kezdődött a ceremónia.

 

A kicsik a Kincskereső óvoda indulójával vonultak be: "Én vagyok a kincs, belőlem több nincs...", majd Pillangótánc című (Karsai Gizella Pille Pillangó című gyermekdalára) műsorukkal csaltak mosolyt a felnőttek arcára.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit, aki kijelentette, nagyon büszke lenne erre a programra a magyar labdarúgás egyik ikonja, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje. Kijelentette, ebben az évben önkormányzatunk még két óvodára adta be a pályázatot, amelynek a közel négymillió forintos önrészét az önkormányzat biztosította, így a Margaréta és az Eszterlánc óvodák számíthatnak sikeres pályázat esetén beruházásra.

Eddig háromszor pályáztak sikeresen, ennek eredményeként valósult meg a meglévő, ezzel együtt már öt műfüves pálya. Hangsúlyozta: minden beruházás fontos egy város életében, de a legfontosabb az, ami a gyerekekért történik.

Miután két kis ovis megköszönte a focipályát, a mikrofonhoz Pál Dávid, az Ovi-Sport Alapítvány képviselője lépett. Kijelentette, hatalmas megtiszteltetés a tavaly októberi átadó után ilyen hamar ismét részt venni dunaújvárosi átadóünnepségen. Mint mondta, ez az országban a 220. Ovi-sportpálya átadó ünnepség, és a 11. a megyében.

 

A rendezvényről készült képek megtekinthetők itt